Intersport Liiga on Happeen, O2JKL:n ja Suomen Erotuomariklubin ylläpitämä liiga keski-suomen alueen nuorille salibandyn pelaajille.

15.2.2021 Kauden alkaminen siirtyy maaliskuulle

Kevätkauden alkaminen siirtyy maaliskuulle.

Keski-suomen, pirkanmaan ja etelä-savon alueilla rajoitustoimenpiteet ovat koronan leviämisen ehkäisemisen vuoksi eri vaiheissa. Tämä tekee eri kuntien välisten joukkueiden otteluiden järjestämisen koronan leviämisen kannalta riskialttiiksi.

Intersport liiga / Uutinen 15.2.2021

Keski-suomen, pirkanmaan ja etelä-savon alueilla rajoitustoimenpiteet ovat koronan leviämisen ehkäisemisen vuoksi eri vaiheissa. Tämä tekee eri kuntien välisten joukkueiden otteluiden järjestämisen koronan leviämisen kannalta riskialttiiksi. Tämän pohjalta intersport liiga arvioi tilannetta tänään 15.2.2021. Tulimme siihen päätökseen että arvioimme talviloman (27.2-7.3.) jälkeen korona tilannetta uudelleen että voidaanko kausi aloittaa turvallisemmin 13.-14.3.2021 viikonloppuna. Jos nykyinen tilanne pysyy muuttumattomana niin arvioimme kevätkauden peruuttamisen tarvetta, tästä informoimme joukkueita tarkemmin. Alla kerättynä eri alueiden tämän hetkiset rajoitukset ja suositukset.

Jämsä:
Julkisissa sisätiloissa yleisömäärää rajataan korkeintaan kymmeneen henkilöön 1.3.2021 saakka. Jämsän kaupungin julkiset tilat on suljettu harrastustoiminnalta seuraavin poikkeuksin: 

-Alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten ohjattu harrastustoiminta on mahdollista kaikissa sisäliikuntatiloissa ja muissa, kyseiselle toiminnalle varatuissa tiloissa mukaan lukien koulujen opetussuunnitelman mukainen uinninopetus. Lasten ja nuorten ohjatut harrastusryhmät toteutetaan korkeintaan kymmenen henkilön ryhmissä. Yli 12-vuotiaille suositellaan maskia, ei kuitenkaan liikuntasuorituksen aikana.

-Lasten ja nuorten kilpailu- ja ottelutapahtumat kuntien sisäliikuntatiloissa (ml. jäähallit) on toistaiseksi kielletty, ellei ole kyse edellä poikkeuksena mainitusta ammattilaisurheilusta. Jämsän kaupunki ei myönnä ylläpitämiinsä tiloihin vuoroja kilpailu- ja ottelutapahtumiin.
https://www.jamsa.fi/info-ja-asiointi/ajankohtaista/koronavirus-covid-19/voimassa-olevat-suositukset-ja-rajoitukset-jaemsaessae

Keuruu:
Koronanyrkissä todettiin, että myös muiden KSSHP:n alueen kuntien ja kaupunkien on nyt syytä suhtautua erilaisiin urheilu- ja seuratoimintoihin hyvin kriittisesti.

Koronanyrkki toteaa, että kunnat voivat jatkaa kunnan koronatilanteen ja oman harkintansa mukaan urheilu- ja seuratoimintaa oman kuntansa sisällä. Koronanyrkki kuitenkin suosittelee koko KSSHP:n alueelle, että erilaiset joukkueet välttäisivät kuntien välistä liikkumista esimerkiksi pelien vuoksi, eikä kisamatkoja tehtäisi myöskään muiden sairaanhoitopiirien alueelle ainakaan seuraavien kahden viikon aikana.

Tähän viitaten Keuruun kaupungin koronaryhmä suosittaa, että vieraspelejä ei pelata Keuruulla viikkojen 5-6 aikana.

https://www.keuruu.fi/etusivullamme-huomioitu/1711-tiedotus-koronaviruksesta?start=1

Joutsa:
Keski-Suomi on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Leviämisen estämiseksi Joutsan kunnan poikkeusolojen johtoryhmä on päättänyt jatkaa voimassa olevia koronarajoituksia 1.3.2021 saakka.
-Sisäliikuntatilat suljetaan (pois lukien pääsarjatason joukkueen harjoitus- ja ottelutoiminta ilman yleisöä – JoSePa Futsal)
-Harrastetoiminta keskeytetään kunnan omistamissa sisätiloissa. Ulkona tapahtuvassa harrastustoiminnassa noudatetaan yleisiä ohjeistuksia sekä turvallisia käytänteitä.
https://www.joutsa.fi/koronavirus-tiedote/

 

Laukaa:
Laukaan kunnan koronatyöryhmä päätti ke 27.1. kokouksessa jatkaa kunnan kuntosalien ja liikuntasalien käyttörajoituksia tällä erää 28.2. saakka: kunnan kuntosalit pidetään suljettuna ja aikuisten yli 18-vuotiaiden liikuntaryhmät kunnan liikuntasaleissa tauolla. Liikuntasalien käyttöä koskevat rajoitukset koskevat myös kansalaisopiston järjestämiä liikuntakursseja. Kunnan erityisliikuntaryhmät jatkavat mahdollisuuksien mukaan ulkona.

Liikuntatilojen käyttörajoitus ei koske yli 18-vuotiaiden maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoimintaa joukkue- ja kontaktilajeissa eikä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.https://www.laukaa.fi/node/2928

Muurame:
Edelleen haasteellisen koronatilanteen vuoksi Muuramen kunta päättää pitää asettamansa rajoitukset ja suositukset pääosin voimassa suunnitellusti 28.2.2021 saakka. Lasten ja nuorten harrastustoiminta avataan 15.2. erityisiä terveysturvallisuusohjeita noudattaen. Kaikessa järjestettävässä harrastustoiminnassa edellytetään noudatettavan tarkkoja ohjeistuksia, kuten käsi- ja yskimishygieniasta huolehtimista. Karanteenissa tai vähänkään sairaana harrastuksiin osallistuminen on ehdottomasti kielletty. Rajoituksia voidaan muuttaa, mikäli tartuntatilanne alueella huononee tai ilmenee ohjeiden noudattamatta jättämistä.
https://www.muurame.fi/korona

 

Uurainen:
-Liikuntasalit avataan lasten ja nuorten harrastustoiminnalle 18.1.2021 alkaen. Tiloissa tulee noudattaa annetuja koronaohjeita. Saattajia ei päästetä liikuntasaliin. Pukuhuonetilojen ruuhkautumista tulee välttää.
-Aluehallintoviraston määräys on voimassa 9.2.-1.3.2021. Uuraisten kunnan suositus maksimissaan 10 henkilön yksityistilaisuuksista on niin ikään voimassa 9.2.-1.3.2021.
https://uurainen.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/ulkoilu-ja-liikunta/sisaliikuntapaikat/
https://uurainen.fi/ajankohtaiset/lansi-ja-sisa-suomen-aluehallintoviraston-tartuntatautilain-58-%c2%a7n-mukainen-paatos/

 

Äänekoski:
Äänekosken koronajohtoryhmä on kokoontunut tänään ja linjannut, että kaikki Äänekosken kaupungin hallinnoimissa sisäliikuntatiloissa järjestettävät ottelut, turnaukset ja harjoituspelit on kielletty 1.3. asti. Poikkeuksena valtakunnallisen sarjatason I ja II -divisioonan pelit, jotka voidaan järjestää maksimissaan 10 hengen yleisöllä, mikäli koronaturvallisuus pystytään varmistamaan. 

https://www.aanekoski.fi/uutiset/yleisotilaisuuksia-ja-ottelutoimintaa-koskevat-rajoitukset-jatkuvat-1.3.-saakka-maskisuositus-voimassa-ylakoululla-ja-toisella-asteella-edelleen

 

Kangasniemi:
Itä-Suomen aluehallintovirasto jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista. Yli 20 henkilön yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestäminen on edelleen kielletty Itä-Suomen alueella 22.3.2021 saakka.
Kangasniemen kunta sulkee toistaiseksi:
-Kaikki koulut ulkopuolisilta toimijoilta (alle 18 v. harrastetoiminta jatkuu)
-Alle 18-vuotiaiden harrastetoiminta turvataan huomioiden yleiset aiemmat turvallisuusohjeet ja siten että saattajien lähikontakti on vältettävissä.
https://www.kangasniemi.fi/uutiset/ita-suomen-kokoontumisrajoitukset-jatkuvat-yli-20-henkilon-yleisotilaisuudet-ja-yleiset-kokoukset-on-kielletty-edelleen/


https://www.kangasniemi.fi/uutiset/koronavirus/kangasniemen-kunta-jatkaa-koronarajoituksia-toistaiseksi-voimassa-olevana/


Jyväskylä:
-Maanantaista 15.2. alkaen lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin.
-Kaupungin omistamissa liikuntatiloissa ja ulkotiloissa järjestettävissä ottelu- ja kisatapahtumissa yleisön osallistuminen on kielletty kokonaan. Yleisöiltä suljetuissa ottelu- ja kisatapahtumissa urheilijoiden ja välttämättömien toimihenkilöiden osallistujamäärä voi kuitenkin olla yli 10 henkilöä, sillä suljettua tilaisuutta ei katsota enää yleisötilaisuudeksi.
-Kaupunki suosittelee kaikkia liikkujia ja palveluntuottajia rajoittamaan palveluja, toimintoja ja harjoittelua aikuisten osalta 28.2. asti.
-Harrastusten osalta kaupunki suosittelee, että leiri-, peli- ja kisamatkat kulloinkin leviämisvaiheessa oleville alueille perutaan toistaiseksi.
https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/korona

 

Tilannetta voi seurata:

https://salibandy.fi/fi/info/koronapandemia/pelien-jatkuminen-alueittain-kevat-2021/

https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat

https://www.ksshp.fi/fi-FI/Potilaalle/Koronatiedotus/Alueen_epidemiatilanne_ja_suositukset/KSSHPn_alueen_koronavirusepidemiatilanne(61030)

https://avi.fi/tiedotteet

http://intersportliiga.fi/korona-tiedote/

Ja oman paikkakuntasi verkkosivuilta.