Intersport Liiga on Happeen, O2JKL:n ja Suomen Erotuomariklubin ylläpitämä liiga keski-suomen alueen nuorille salibandyn pelaajille.

Säännöt

Tältä sivulta löydät liigan säännöt

tavoita.png
Meidät.png

Intersport liiga Säännöt

07/08, 08/09, 09/10, 10/11 ikäluokat

Peliä pelataan 5vs5 -pelinä. Kaukalon koko 5vs5 peleissä pituus 36m-40m pitkä ja 18-20m leveä.
Peliaika 3x15min, lentävät vaihdot.
Peli katkaistaan aina maalivihellyksestä, jäähyistä ja tuomari katkaisee pelin esim. laitojen kaatumisen tai loukkaantumisten vuoksi. Ottelun viimeinen minuutti on tehokasta peliaikaa.
Maalieron kasvaminen neljään maaliin 5vs5 -pelissä ei aiheuta toimenpiteitä pelaajamäärän suhteen, mutta kelloa ei enään pysäytetä maaleista ellei ero kavennu alle 4 maaliin. Ottelu keskeytyy, mikäli ottelua on pelattu 2 erää tai enemmän peliaikaa ja maaliero on 12 maalia. Ottelun lopputulokseksi jää keskeytyshetkellä vallinnut tilanne.
Ottelut voivat päättyä tasan, eikä niissä pelata jatkoaikaa tai voittomaalikilpailua. Kummallakin joukkueella on oikeus yhteen 30 sekuntia kestävään aikalisään.
Ottelut pelataan Salibandyliiton pelisääntöjen mukaan liigaamme sovelletuilla poikkeuksilla.
§Salibandyliiton säännöt

11/12, 12/13, 13/14, 14/15 ikäluokat

Peliä pelataan 4vs4 pelinä.
Peliaika 2x15min. Pelissä pelataan 1,5 minuutin vaihtoja. Vaihdot suoritetaan toimitsijan vihellyksestä ja peli katkeaa siksi aikaa. Peliä pyritään jatkamaan siitä kohtaa, missä peli oli vaihdon viheltämishetkellä joko kiistapallolla tai vapaalyönnillä.
Peliä ei katkaista maaleista. Tuomari voi katkaista pelin esim. laitojen kaatumisen tai loukkaantumisten vuoksi. Joukkueilla on pelissä yksi 1min aikalisä ja sen voi käyttää vain vaihdon aikana ja se pitää ilmoittaa tuomarille ennen vaihtoa tai heti vaihtovihellyksen jälkeen. Kaukalon koko 24m-30m pitkä ja 12m-15m leveä.
Ottelun viimeinen vaihto on tehokasta peliaikaa.
Maalieron kasvaessa neljään maaliin 4vs4 -pelissä, saa häviöllä oleva joukkue ottaa yhden lisäpelaajan kentälle. Mikäli lisäpelaajan ollessa käytössä maaliero kaventuu kahteen maaliin, tulee lisäpelaaja ottaa pois kentältä ja ottelua jatketaan jälleen 4vs4 -pelinä.
12/13, 13/14, 14/15 sarjoissa käytetään maalinpienennyselementtejä, jotka saadaan liitolta (ei käytetä 11/12 ikäryhmässä).
Ottelut voivat päättyä tasan, eikä niissä pelata jatkoaikaa tai voittomaalikilpailua. Ottelu keskeytyy, mikäli maaliero nousee 12 maaliin. Ottelun lopputulokseksi jää keskeytyshetkellä vallinnut tilanne.
Sääntöjä opetetaan ohjaamalla, ei rankaisemalla. Jos rikotulla pelaajalla on selvä maalintekotilanne, niin tuomitaan rangaistuslaukaus. Epäurheilijamaisesta käytöksestä voidaan viheltää 2min jäähy.
Otteluissa pelataan salibandyliiton pelisääntöjen mukaan kuitenkin liigaamme sovelletuilla poikkeuksilla. §Salibandyliiton säännöt

Sarjassa 11/12, 12/13, 13/14, 14/15 pelaavien joukkueiden täytyy ilmoittaa osallistuvien pelaajien nimet syntymäaikoineen (syntymävuosi) ennen turnauksen ensimmäistä otteluaan. Ilmoittamiseen riittää paperille kirjoitettu lista josta ilmenee osallistuvien pelaajien nimi+ikä, lista annetaan ennen ensimmäistä turnauspeliä turnaustoimitsijoille. Tällä tavoin pyrimme siihen että sarjassa tasoerot pysyisivät tasaisempina.

Pelaaja voi pelata sarjojen välillä useammassa joukkueessa, mutta ei ikäänsä nuoremmassa sarjassa esim. 11/12 ei voi osallistua 13/14! Näin pyritään pitämään liigan pienempien junioreiden tasoerot tasaisempina.

Vakuutukset ja salibandyliitto

Jokaisella pelaajalla tulee olla vakuutus ja liiton pelipassi.
Joukkueet, jotka pelaavat pelkästään kortteliliigaa (ei liiton aluesarjaa), maksavat joukkueelle Junioreiden ryhmäpassin 110€/joukkue (max 30hlö/joukkue). Vakuutus kattaa kortteliliigan ja harjoitukset. Lisätietoa vakuutuksista ja toimintaohjeet vahingon sattuessa

osta passiLue lisää

Laskutus

Turnauksen järjestelyvastuussa oleva joukkue maksaa salivuoron. Syyskauden tuomarimaksut laskutetaan joukkuekohtaisesti lokakuun loppupuolella. Tuomarikulut laskuttaa Suomen erotuomariklubi oy. Joukkuekohtaiset tuomarikulut ovat 4vs4 sarjoissa 92€ syyskausi ja 92€ kevätkausi. 5vs5 sarjoissa 116€ syyskausi ja 116€ kevätkausi.  Erillisiä tasausmaksuja ei enää tehdä.

Joukkueen osallistumisen hinta liigaan on 100€/koko kausi tai 50€/puolikas kausi. Hintaan ei sisälly vakuutuksia/salibandyn ryhmäpelipassia.
Jos haluat muuttaa osallistumisen koko kaudesta puolikkaaseen kauteen, niin peruutuksen voi ilmoittaa 15.12.2021 mennessä osoitteeseen intersportliiga@intersportliiga.fi. Tällöin palautamme joukkueen puolen kauden 50€ maksun takaisin.

Käyttäytyminen turnauksessa

Tässä on listattuina käyttäytymissääntöjä turnauksien aikana:

§ Tuomarointipalaute: antakaa tarvittava tuomaripalaute vasta pelin jälkeen tuomareille ja palautteen voi antaa rakentavasti keskustellen askarruttavasta tilanteesta. Voitte myös laittaa s.postilla palautetta info@erotuomariklubi.fi tai intersportliiga@intersportliiga.fi Ei siis huudella asiattomuuksia tuomareille otteluiden aikana, koska se haittaa niin oman joukkueen pelaamista kuin tuomareidenkin työskentelyä. Tuomarin sana on otteluissa ”laki” ja heidän antamat päätökset otetaan vastaan asiallisesti.

§ Turnausjärjestäpalaute: antakaa tarvittava järjestäjäpalaute vasta pelin jälkeen jos mielessäsi on askarruttava asia tuloksiin, käyttäytymiseen jne. liittyen. Palautteen voi antaa rakentavasti keskustellen askarruttavasta asiasta. Ja annetaan työrauha turnausjärjestäjille eikä häiritä heidän työskentelyään asiattomuuksilla. Asiaton käytös ei muuta otteluiden lopputuloksia eikä vaikuta niiden syntymiseen.

§ Joukkueiden välinen kommunikointi: Kättelyitä ei tällä hetkellä suoriteta koronaviruksen leviämisen ehkäisemisen vuoksi! Lue tiedote tästä.

On hyvän tavanmukaista ja suotavaa kätellä ennen ottelua vastapuolen toimihenkilöt, turnausjärjestäjät ja tuomarit. Jos joukkueessasi on y-pelaajia niin heistä on hyvä kertoa vastapuolen valmennukselle ennen ottelun alkua ja kysyä onko asia hyväksyttävää vastapuolen kannalta. Otteluiden aikana ei huudella vastustajille asiattomuuksia (pelaajat, valmentajat) ja pelataan rehdisti ja vastustajaa kunnioittaen. Tuomareilla on oikeus antaa huonosta käyttäytymisestä rangaistus joukkueelle.

§ Yleistä: kyseessä on juniori liiga joten aikuisilla on suuri vastuu olla roolimalleina nuorille omalla käyttäytymisellään. Intersport liigassamme on ehdoton nollatoleranssi rasismiin, sukupuoleen liittyvissä asioissa, kiusaamiseen ja asiattomaan käytökseen joita ovat mm. asiaton kielenkäyttö, asiaton käyttäytyminen toista henkilöä kohtaan. Pidetään pelit siistinä, asiattomat huutelut kaukalon ulkopuolella ja annetaan palaute asiallisen rakentavasti jos sellaiseen on tarvetta. Intersport liigan pelit ovat harjoitusotteluita joukkueille, joista kukaan ei voita muuta kuin hyvän mielen. Joten muistetaan ettei oteta intersport liigan otteluita liian vakavasti jottei tule ylilyöntejä kenenkään osalta. Tärkeintä on että pelaajat saavat harjoitusotteluita ja iloisen mielen kivasta yhteisestä tekemisestä.

§ Sanktiot: mikäli jos pelaajat, valmentajat, toimihenkilöt rikkovat räikeästi ylläolevia sääntöjä toistuvasti omalla käyttäytymisellään niin joudumme asettamaan heille määräaikaisen toimintakiellon intersport liigaan.