Intersport Liiga on Happeen, O2JKL:n ja Suomen Erotuomariklubin ylläpitämä liiga keski-suomen alueen nuorille salibandyn pelaajille.

Jyväskylän maskisuositus turnauksiin

Jyväskylä antoi uudet suositukset kasvomaskin käytöstä 24.9.2020. Suosituksemme: www.intersportliiga.fi/korona-tiedote

Jyväskylä antaa laajan maskisuosituksen julkisiin sisätiloihin ja yleisötilaisuuksiin. Liikuntaa ja urheilua seuratessa katsomoissa tulee käyttää maskeja. Jyväskylässä suositus koskee myös ulkona järjestettäviä turnauksia ja tapahtumia.

Intersport liiga / Artikkeli 25.9.2020

Jyväskylä antaa seuraavalle kahden viikon ajalle uudet maskisuositukset. Taustalla on Jyväskylän koronatartuntojen kasvava määrä ja arvio siitä, että Jyväskylässä on menossa käynnissä taudin kiihtymisvaihe. Jyväskylän kaupungin poikkeusolojen johtoryhmän 24.9.2020 antama maskisuositus on THL:n julkaiseman koronatilanteen kiihtymisvaiheen suosituksen mukainen. Jyväskylässä suositus koskee myös ulkona järjestettäviä tapahtumia, joissa turvavälejä ei muuten voida pitää.

”Maskisuositus on ensimmäinen laajempi toimenpide, jonka Jyväskylä asettaa väestöä koskien. Keinovalikoimissa ovat edelleen mm. ravintoloiden aukioloaikoja koskevat suositukset, kokoontumisrajoitukset sekä erilaisten harrastusten alasajo ja koulujen siirtäminen etäopetukseen. Toivomme kuitenkin, että niitä ei tarvitse ottaa käyttöön vaan maskien käyttö otetaan nyt vakavasti ja jokainen asukas noudattaa turvallisuusohjeita tehostetusti seuraavan kahden viikon ajan, kaupunginjohtaja Timo Koivisto toteaa”.

 

Julkiset sisätilat ja yleisötilaisuudet, joita suositus koskee:

  • Liikuntaa ja urheilua seuratessa katsomoissa tulee käyttää maskeja. Jyväskylässä suositus koskee myös ulkona järjestettäviä turnauksia ja tapahtumia.

Maskisuositus perustuu pisaroiden leviämisen estämiseen – suositeltuja maskeja ovat kertakäyttömaskit ja kangasmaskit

 

Kasvomaskin käytöllä pyritään vähentämään tartuntoja ja estämään pisaroiden leviämistä ympäristöön tilanteissa, joissa oireettomalla henkilöllä on tietämättään virustartunta. Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana, kun sairastunut yskii, aivastaa, laulaa, nauraa tai puhuu.

Maskeilla tarkoitetaan erilaisia suu-nenäsuojaimia tai muita kasvomaskeja. Jyväskylän suositus tarkoittaa sitä, että jyväskyläläisten tulee käyttää esimerkiksi uudelleenkäytettäviä kangasmaskeja tai eri materiaaleista valmistetuttuja kertakäyttöisiä maskeja.

Kasvomaskin asettaminen ja poistaminen vaatii huolellisuutta, jottei viruksella mahdollisesti tahraantunut maski aiheuta tartuntariskiä. Maskia on aina käsiteltävä puhtailla käsillä. Muista maskia käyttäessäsi, että ensisijaiset torjuntatoimet ovat hyvä käsi- ja yskimishygienia, kasvojen, nenän ja suun koskettelun välttäminen sekä riittävän turvaetäisyyden pito muihin henkilöihin julkisilla paikoilla liikkuessa.

 

Lähde:
https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2020-09-24_jyvaskyla-antaa-laajan-maskisuosituksen-yli-15-vuotiaille-asukkailleen-kahden