Intersport Liiga on Happeen, O2JKL:n ja Suomen Erotuomariklubin ylläpitämä liiga keski-suomen alueen nuorille salibandyn pelaajille.

Korona tiedote

Tältä sivulta löydät liigaan liittyvät korona suositukset.

tavoita.png
Meidät.png

Intersport liiga Korona Tiedote

Intersport liigan suositukset korona viruksen ehkäisemiseksi

Päivitetty: 25.11.2021

Noudatamme intersport liigassa salibandyliiton ja aluehallintoviranomaisten määräyksiä ja suosituksia. Alla on listattuna kaikki suositukset ja määräykset jotka koskevat intersport liigan turnaus tapahtumia. Päivitämme listausta aluehallintoviranomaisten,  opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja salibandyliiton suosituksien mukaisesti. Kaikki alla olevat linjaukset ovat käytössä toistaiseksi ja päivitämme listausta tarpeen tullen. Lue lisää salibandyliiton antamista suosituksista tästä painamalla.

 

Tulevien turnauksien korona rajoituksista 30.9.2021-

Intersport liigan turnauksia voidaan pelata noudattamalla opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antamaa ohjetta riittävistä turvaväleistä, fyysisten kontaktien välttämisestä sekä hyvästä hygieniasta (tartuntatautilain pykälän 58 c velvoite). Avi:n antamat kokoontumisrajoitukset poistuvat 9.9.2021. Intersport liigassa noudatetaan näitä suosituksia alueesta riippumatta: Hyvä käsihygienia, Kasvomaski suositus yli 12vuotiailla ja vain terveenä paikalle.

Jämsänkosken turnausta koskevat rajoitukset 24.11.-19.12.2021

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kuntien alueilla Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää päätöksellään kaikki sellaiset sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet, joihin osallistuu yli 100 (sata) henkilöä ja joissa on käytössä katsomotiloja, joissa kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkoja.

Pelaajia, erotuomareita, toimitsijoita ja tapahtuman järjestäjiä ei lueta katsojiksi, mutta kun esim. turnaukseen osallistuvien joukkueiden pelaajia on katsomossa, heidät lasketaan yleisöksi. Tällöin heiltä voidaan vaatia koronapassia, mikäli vastuu-/kotijoukkue on näin määritellyt.

Alle 16-vuotiailta ei koronapassia velvoiteta.

https://salibandy.fi/fi/uutiset/koronainfo-alueelliset-kokoontumisrajoitukset-talla-hetkella-tassa-tilanne-ja-toimintaohjeet/

https://avi.fi/tiedote/-/tiedote/69925328

 

Huom! Avi:n antama 2m turvaväli suositus on poistunut 24.8.2021, kokoontumisrajoitus poistunut ksshp alueella 9.9.2021.

30.9.2021: Kasvomaskin käyttö ihmisen tilannekohtaisen harkinnan mukaan. THL suosittelee, että maskia käytetään edelleen etenkin julkisissa sisätiloissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. THL suosittelee, että erityisesti ne, jotka eivät ole saaneet täyttä rokotussarjaa, huomioivat maskisuosituksen. Lue lisää aiheesta tästä.

 

Ylläolevat suositukset eivät koske otteluita, vain kaukalon ulkopuolella olevissa tiloissa noudatetaan ylläolevia suosituksia. Näiden lisäksi turhaa oleskelua liikuntatiloissa ja pukuhuoneissa tulee välttää omien otteluiden välissä.

 

Koronaan liittyviä linkkejä:

https://salibandy.fi/fi/uutiset/koronatiedonanto-kauteen-tahtaava-harjoitus-ja-pelitoiminta-voi-toistaiseksi-jatkua/

https://www.ksshp.fi/fi-FI/Potilaalle/Koronatiedotus/Alueen_epidemiatilanne_ja_suositukset/KSSHPn_alueen_koronavirusepidemiatilanne(61030)

https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat

Koronaviruksen vaikutukset liikuntapalveluihin (Jyväskylä)

Suositukset ja rajoitukset eri epidemiavaiheissa

 

Tapahtumapaikalle ei saa tulla oireisena.

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Katso thl:n lisätiedot täältä.

Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Tartuntojen torjumiseksi tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää.

 • Lähikontaktien välttämiseksi turvavälien ylläpitämisen mahdollisuus yleisötilaisuuksissa, yleisissä kokoontumisissa ja julkisissa tiloissa tulee turvata: henkilömäärä tulee rajata siten, että henkilöiden väliin jää vähintään 1–2 m.
 • Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja tulee ihmisiä muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä. Turvavälien ylläpitoa voidaan varmistaa esimerkiksi riittävällä opastavalla henkilökunnalla, etäisyysopasteilla ja ehkäisemällä pitkien jonojen syntyä osallistujien saapumis- ja jakautumisjärjestelyin.
 • Pisaratartunnan riski on herkästi tavanomaista suurempi esimerkiksi yhteislaulu- ja ryhmäliikuntatilanteissa, joten näissä ja vastaavissa tilanteissa turvavälien merkitystä on korostettava.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja. Oikeisiin käytäntöihin ohjaavaa tiedotusmateriaalia suositellaan jaettavaksi työntekijöille ja vierailijoille tietoisuuden lisäämiseksi.

 • Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla.
 • Kädet pestään vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta.
 • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.
 • Maskia voi halutessaan käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.

Intersport liigan korona suositukset yhteenvedettynä.

Alla olevia suosituksia yhdessä toteuttamalla ehkäisemme covid19 -viruksen leviämistä parhaalla mahdollisella tavalla.
 
 • Pelaajat: Desinfioidaan kädet ennen otteluita ja otteluiden jälkeen.
 • Pelaajat: Kättelyitä ei suoriteta eikä suositella turhia lähikontakteja muunmuassa: halailut, yläfemmat maalien jälkeen jne.
 • Pelaajat: Henkilökohtaisia tavaroita ei saa antaa muiden käyttöön (mailat, suojalasit, juomapullot jne.)
 • Pelaajat: Pukevat pelivarusteet (sisäpelikenkiä ja maalivahdin varusteita lukuun ottamatta) turnaukseen lähdettäessä sekä peseytyy ottelun jälkeen kotioloissa aina kun se on mahdollista.
 • Pelaajat: Yli 12 vuotiaat käyttävät kasvomaski yleisissä tiloissa (ei koske otteluita).
 • Joukkue: Huolehditaan yleisten tilojen hygieniasta, vaikka siivous ei kuuluisikaan joukkueen/sen jäsenten vastuulle.
 • Joukkue: Kaikkia joukkueen yhteisiä varusteita (esim. pallot) ja asuja (esim. liivit) käsittelee mahdollisuuksien mukaan vain yksi henkilö.
 • Joukkue: Mahdollisen Korona karanteenin tullessa, ottakaa yhteyttä meihin jotta osaamme varautua ottelu muutoksiin (ilmoitus myös terveydenhoitoviranomaisille).
 • Joukkue: Mahdollisella huoltajalla tulee olla tilanteeseen vaadittavat välineet (hengityssuojain, suojakäsineet tms.).
 • Joukkue: Pukuhuoneiden käyttöä tulee välttää. (Jos niitä käytetään, niin sisällä viivytään mahdollisimman lyhytaikaisesti yksi joukkue kerrallaan).
 • Joukkue: Mikäli joukkueella on otteluiden välissä yli tunnin tauko, suositellaan joukkueen poistumista turnauspaikalta turhien kontaktien välttämiseksi.
 • Yleisö: Katsomossa ja kioskilla suositellaan 1-2m välejä (ei koske samaan seurueeseen kuuluvia).
 • Yleisö: Suositellaan käyttämään käsidesiä turnauspaikalle tultaessa ja sieltä poistuessa.
 • Yleisö: Hengitystiesuojaimia voi halutessaan käyttää katsomossa ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.
 • Turnausjärjestäjä: Vastaa käsidesi/käsien pesu pisteistä turnauspaikalla (turnauspaikan ulko-ovella, kioskilla ja toimitsija pöydällä).
 • Turnausjärjestäjä: Kioskilla suositellaan käyttämään muita maksuvälineitä kuin käteistä rahaa.
 • Turnausjärjestäjä: Suositaan valmiiksi pakattuja tuotteita.
 • Turnauspaikalle ei saa osallistua flunssaisena.
 • Muistetaan aivastamis ja yskimis suositukset.
 • Jokainen joukkue ja sen jäsen huolehtii hygieniasta parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Pysytään terveinä!

Tiedoksiannot ja määräykset löytyvät:

www.avi.fi/web/avi/yleistiedoksiannot.