Intersport Liiga on Happeen, O2JKL:n ja Suomen Erotuomariklubin ylläpitämä liiga keski-suomen alueen nuorille salibandyn pelaajille.

Korona tiedote

Tältä sivulta löydät liigaan liittyvät korona suositukset.

tavoita.png
Meidät.png

Intersport liiga Korona Tiedote

Intersport liigan suositukset korona viruksen ehkäisemiseksi

Päivitetty: 8.3.2021

Kevätkausi on peruttu, kausimaksuja hyvitetään kaudella 21-22.

Lue päätöksestä tästä

 

Noudatamme intersport liigassa salibandyliiton ja aluehallintoviranomaisten määräyksiä ja suosituksia. Alla on listattuna kaikki suositukset ja määräykset jotka koskevat intersport liigan turnaus tapahtumia. Päivitämme listausta aluehallintoviranomaisten ja salibandyliiton suosituksien mukaisesti. Kaikki alla olevat linjaukset ovat käytössä toistaiseksi ja päivitämme listausta tarpeen tullen. Lue lisää salibandyliiton antamista suosituksista tästä painamalla.

Kauden alkaminen siirtyy maaliskuulle

Keski-suomen, pirkanmaan ja etelä-savon alueilla rajoitustoimenpiteet ovat koronan leviämisen ehkäisemisen vuoksi eri vaiheissa. Tämä tekee eri kuntien välisten joukkueiden otteluiden järjestämisen koronan leviämisen kannalta riskialttiiksi. Tämän pohjalta intersport liiga arvioi tilannetta tänään 15.2.2021. Tulimme siihen päätökseen että arvioimme talviloman (27.2-7.3.) jälkeen korona tilannetta uudelleen että voidaanko kausi aloittaa turvallisemmin 13.-14.3.2021 viikonloppuna. Jos nykyinen tilanne pysyy muuttumattomana niin arvioimme kevätkauden peruuttamisen tarvetta, tästä informoimme joukkueita tarkemmin.

http://intersportliiga.fi/15-2-2021-kauden-alkaminen-siirtyy-maaliskuulle/

Kokoontumisrajoituksille suositellaan 10 henkilön ylärajaa 28.2.2021 saakka 

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla toimialueellaan kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan kuitenkin järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu enintään 10 (kymmenen) henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta (liite 1).Määräys on voimassa ajalla 22.12.2020–28.2.2021.

 • yli 18-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan pidettävän suljettuna helmikuun loppuun. Poikkeuksena on alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten harrastustoiminta sekä  sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuva ammattilaisurheilu OKM:n määritelmän mukaisesti, maajoukkuetoiminta, Olympiakomitean tukiurheilijat ja OKM:n apurahaurheilijat. 
 • kaupungin omistamissa liikuntatiloissa ja ulkotiloissa järjestettävissä ottelu- ja kisatapahtumissa yleisön osallistuminen kielletään kokonaan. Yleisöiltä suljetuissa ottelu- ja kisatapahtumissa urheilijoiden ja välttämättömien toimihenkilöiden osallistujamäärä voi kuitenkin olla yli 10 henkilöä, sillä suljettua tilaisuutta ei katsota enää yleisötilaisuudeksi.
 • Maskisuositus on Jyväskylässä voimassa toistaiseksi. THL:n 8.1. antaman kansalaisille antaman maskisuosituksen mukaisesti maskeja suositellaan kaikille 12 vuotta täyttäneille.  

https://www.jyvaskyla.fi/terveys/korona/voimassa-olevat

Tapahtumapaikalle ei saa tulla oireisena.

Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Katso thl:n lisätiedot täältä.

Yleisötilaisuuteen, yleiseen kokoontumiseen tai julkiseen tilaan, jossa on muita henkilöitä samanaikaisesti paikalla, ei saa tulla, jos on mitään sairastumiseen viittaavia oireita.

Tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Tartuntojen torjumiseksi tarpeettomia fyysisiä kontakteja tulee välttää.

 • Lähikontaktien välttämiseksi turvavälien ylläpitämisen mahdollisuus yleisötilaisuuksissa, yleisissä kokoontumisissa ja julkisissa tiloissa tulee turvata: henkilömäärä tulee rajata siten, että henkilöiden väliin jää vähintään 1–2 m.
 • Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja tulee ihmisiä muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä. Turvavälien ylläpitoa voidaan varmistaa esimerkiksi riittävällä opastavalla henkilökunnalla, etäisyysopasteilla ja ehkäisemällä pitkien jonojen syntyä osallistujien saapumis- ja jakautumisjärjestelyin.
 • Pisaratartunnan riski on herkästi tavanomaista suurempi esimerkiksi yhteislaulu- ja ryhmäliikuntatilanteissa, joten näissä ja vastaavissa tilanteissa turvavälien merkitystä on korostettava.

Hyvä käsi- ja yskimishygienia estää tartuntoja.

Koronavirus tarttuu ensisijaisesti pisaratartuntana. Oikein toteutettu yskimis- ja käsihygienia estää tartuntoja. Oikeisiin käytäntöihin ohjaavaa tiedotusmateriaalia suositellaan jaettavaksi työntekijöille ja vierailijoille tietoisuuden lisäämiseksi.

 • Tultaessa sisätilaan tai rajattuun ulkotilaan käytetään käsihuuhdetta. Käsihuuhdetta tulee olla helposti saatavilla.
 • Kädet pestään vedellä ja saippualla aina ennen ruokailua sekä aina aivastamisen tai yskimisen jälkeen tai kun kädet ovat näkyvästi likaiset. Kädet kuivataan kertakäyttöisiin paperisiin käsipyyhkeisiin. Jos käsienpesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta.
 • Aivastamisen tai yskimisen yhteydessä suun eteen laitetaan kertakäyttönenäliina, joka heitetään heti käytön jälkeen pois. Jos nenäliinaa ei ole saatavilla, suojataan suu kyynärtaipeella. Kädet pestään tämän jälkeen.
 • Maskia voi halutessaan käyttää ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.

Intersport liigan korona suositukset yhteenvedettynä.

Alla olevia suosituksia yhdessä toteuttamalla ehkäisemme covid19 -viruksen leviämistä parhaalla mahdollisella tavalla. Alla olevat suositukset eivät ole velvoittavia, mutta suositeltavia toteuttaa jotta intersport liigan tapahtumat olisivat mahdollisimman turvallisia kaikille osapuolille niin kentällä että sen ulkopuolellakin. Suositukset ovat sovellettu intersport liigaan sopiviksi salibandyliiton antamista suosituksista.
 
 • Pelaajat: Pestään kädet saippuavedellä ennen otteluita ja otteluiden jälkeen. Suositellaan myös käytettävän omia tai tarjolla olevia käsidesiä otteluiden erätauoilla.
 • Pelaajat: Kättelyitä ei suoriteta eikä suositella turhia lähikontakteja muunmuassa: halailut, yläfemmat maalien jälkeen jne.
 • Pelaajat: Henkilökohtaisia tavaroita ei saa antaa muiden käyttöön (mailat, suojalasit, juomapullot jne.)
 • Pelaajat: Pukevat pelivarusteet (sisäpelikenkiä ja maalivahdin varusteita lukuun ottamatta) turnaukseen lähdettäessä sekä peseytyy ottelun jälkeen kotioloissa aina kun se on mahdollista.
 • Joukkue: Huolehditaan yleisten tilojen hygieniasta, vaikka siivous ei kuuluisikaan joukkueen/sen jäsenten vastuulle.
 • Joukkue: Kaikkia joukkueen yhteisiä varusteita (esim. pallot) ja asuja (esim. liivit) käsittelee mahdollisuuksien mukaan vain yksi henkilö.
 • Joukkue: Mahdollisen Korona karanteenin tullessa, ottakaa yhteyttä meihin jotta osaamme varautua ottelu muutoksiin (ilmoitus myös terveydenhoitoviranomaisille).
 • Joukkue: Mahdollisella huoltajalla tulee olla tilanteeseen vaadittavat välineet (hengityssuojain, suojakäsineet tms.).
 • Joukkue: Pukuhuoneiden käyttöä tulee välttää. (Jos niitä käytetään, niin sisällä viivytään mahdollisimman lyhytaikaisesti yksi joukkue kerrallaan).
 • Joukkue: Mikäli joukkueella on otteluiden välissä yli tunnin tauko, suositellaan joukkueen poistumista turnauspaikalta turhien kontaktien välttämiseksi.
 • Yleisö: Katsomossa ja kioskilla suositellaan 1-2m välejä(ei koske samaan seurueeseen kuuluvia).
 • Yleisö: Suositellaan käyttämään käsidesiä turnauspaikalle tultaessa ja sieltä poistuessa.
 • Yleisö: Hengitystiesuojaimia voi halutessaan käyttää katsomossa ottaen huomioon siihen liittyvät ohjeet.
 • Turnausjärjestäjä: Vastaa käsidesi/käsien pesu pisteistä turnauspaikalla (turnauspaikan ulko-ovella, kioskilla ja toimitsija pöydällä).
 • Turnausjärjestäjä: Kioskilla suositellaan käyttämään muita maksuvälineitä kuin käteistä rahaa.
 • Turnausjärjestäjä: Suositaan valmiiksi pakattuja tuotteita.
 • Turnauspaikalle ei saa osallistua flunssaisena.
 • Muistetaan aivastamis ja yskimis suositukset.
 • Jokainen joukkue ja sen jäsen huolehtii hygieniasta parhaalla mahdollisella tavalla.
 • Pysytään terveinä!

Tiedoksiannot ja määräykset löytyvät osoitteista:

www.avi.fi/web/avi/yleistiedoksiannot.

Salibandyliiton 17.8.2020 antamat suositukset.